به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسکانیوز، جوز هندی دارای طبیعت گرم و خشک است و مصلح این ادویه پرخاصیت گشنیز است. ادویه جوز هندی رایحه ای خاص و معطر و طعم کمی شیرین دارد. برای تقویت خواب، یک وعده شیر شیر را به همراه یک چهارم قاشق چای خوری جوز هندی بنوشید. در طب چینی برای رفع معده درد و التهاب یا سوءهاضمه، مصرف۳ تا ۵ قطره از روغن جوز هندی به همراه یک قاشق غذاخوری عسل به طور ناشتا توصیه میشود.
برای تسکین اگزما (لکه های پوسته پوسته قرمز) ، با رنده کردن دانه های جوز هندی و مخلوط کردن با آب، خمیر جوز هندی ایجاد کنید و پوست دارای اگزما را آغشته به این خمیر کنید.جوز هندی به عنوان یکی از مواد طبیعی سمزدا میباشد که میتواند نمک های اضافه و سموم را از کبد پاکسازی کرده و از بروز مشکلات کبدی جلوگیری کند.
خواص ضد سرطان
به نظر میرسد جوز هندی به دلیل خواص آنتیاکسیدانی قوی که دارد میتواند با رادیکالهای آزاد موجود در بدن مبارزه کرده و از رشد و تکثیر سلولهای سرطانی جلوگیری کند.
روغن جوز هندی خطر بروز سرطان کولون را کاهش میدهد، البته باید خاطر نشان کرد که تحقیقات در این زمینه بهصورت کامل انجام نشده است.
بسیاری از مطالعات نشان می دهد جوز هندی به دلیل داشتن خواص آنتیاکسیدانی و ضد التهابی فراوان میتواند از دردهای ناشی از آسیبهای مختلف مانند زخم ها و سردردها جلوگیری کند.
برخی تحقیقات نشان می دهد جوز هندی به دلیل داشتن منگنز می تواند یک کاتالیزور طبیعی باشد و با تجزیه کلسترول به کاهش چربی خون و سلامت قلب کمک کند.
جوز هندی میتواند به راحتی تنش های روحی را کاهش دهد و با از بین بردن فشار روانی کیفیت خواب را بهبود بخشیده و بیخوابی را درمان کند.برای درمان بیخوابی شما میتوانید مقداری پودر جوز هندی را به یک لیوان شیر گرم اضافه کرده و قبل از خواب میل کنید.
در جوز هندی پتاسیم به مقدار فراوان وجود دارد که به آرامسازی عروق خونی و گردش خون کمک کرده و فشارخون بالا را کاهش میدهد.
جوز هندی برای سلامت دهان و دندان بسیار مفید می باشد چرا که دارای خاصیت ضد باکتری بوده است.
همچنین میتواند مشکلات مختلف دهانی مانند حفرههای دهان، خونریزی لثه، دندان درد و غیره را درمان کند.
از روغن جوز هندی مانند روغن دانه میخک برای کاهش موقتی دردهای دندان نیز میتوان استفاده کرد؛
کافی است چوب پنبهای را به مقداری روغن جوز هندی آغشته کرده و روی دندان دردناک قرار دهید.
در کشور فرانسه- علاوه بر مصرف آن بهعنوان ادویه- مخلوط جوز هندی و عسل را برای درمان ناراحتیهای گوارشی و تنفسی مورد استفاده قرار میدهند.
جوز هندی موجب تحریک سیستم قلبی، عروقی می شود که برای حفظ سلامت قلب مفید است.
جوز هندی مانند میخک، حاوی ترکیبی به نام «یوجینول» است که برای قلب مفید می باشد.
برای درمان اسهال، یک مخلوط صاف شده شامل یک چهارم قاشق چای خوری جوز هندی به همراه یک قاشق چایخوری قهوه در یک فنجان آب حل کرده و بنوشید.
مضررات جوز هندی
جوز هندی به مقدار کم قابلاستفاده میباشد چرا که مصرف روزانه بیش از صد و بیست میلی گرم این ادویه در درازمدت میتواند باعث ایجاد سرگیجه، توهم و آشفتگی شود و به دلیل ایجاد حالت روانگردان برخی افراد گرایش زیادی به مصرف آن دارند.
با بررسی منابع مختلف به این نتیجه میرسیم که بهتر است در دوران بارداری مصرف جوز هندی به مقدار بسیار کم انجام شود یا اصلاً مصرف نشود.
علایم مصرف بیش از اندازهی جوز هندی، وقوع آریتمیهای قلبی، دلپیچه؛ سرگیجه و درد در بدن است. همچنین مصرف زیاد آن در دوران بارداری میتواند به دلیل برهم زدن انقباض رحم باعث سقط جنین شود.
مصرف یکجای این ادویه به میزان بیش از چهار گرم میتواند موجب بروز حالت تهوع، توهم و در موارد شدیدتر بیهوشی شود. مصرف این مقدار از جوز هندی در کودکان مسمومیت شدید و مرگ به همراه دارد.
نظر شما